Malcolm Gissen, co-manager van het Encompass Fund, wijst er op dat het aanbod aan goud in de afgelopen 40 jaar op jaarbasis gemiddeld slechts met 2% is toegenomen. Wanneer dat aanbod in de komende zes maanden zal dalen, kan er vanuit Azië extra vraag komen.

De combinatie van een lager aanbod met een grotere vraag moet dan onvermijdelijk leiden tot een stijging van de goudprijs. Volgens Gissen is het slechts een kwestie van tijd alvorens deze opwaartse beweging zich zal voltrekken. Een koersdoel voor het goud heeft hij voorlopig niet.

Malcolm Gissen, co-manager van het Encompass Fund, wijst er op dat het aanbod aan goud in de afgelopen 40 jaar op jaarbasis gemiddeld slechts met 2% is toegenomen. Wanneer dat aanbod in de komende zes maanden zal dalen, kan er vanuit Azië extra vraag komen. De combinatie van een lager aanbod met een grotere vraag moet dan onvermijdelijk leiden tot een stijging van de goudprijs. Volgens Gissen is het slechts een kwestie van tijd alvorens deze opwaartse beweging zich zal voltrekken. Een koersdoel voor het goud heeft hij voorlopig niet.