Enige minpuntje is het niet verhogen van het dividend over 2008, terwijl enkele branchegenoten dat wel deden. De verwachting voor de middellange termijn is een positieve factor.

ENI gaat uit van een groeiplan waarbij het rekent op een toename van het volume met 3,5% in de periode 2009-2012. Na 2012 staat het target voor de jaarlijkse productiegroei op 3%.

De interessante combinatie van een lage waardering van het aandeel bij een attractief dividendrendement, laat ENI op het radarscherm van ABN Amro staan. De analisten van de bank handhaven het houdenadvies.

Enige minpuntje is het niet verhogen van het dividend over 2008, terwijl enkele branchegenoten dat wel deden. De verwachting voor de middellange termijn is een positieve factor. ENI gaat uit van een groeiplan waarbij het rekent op een toename van het volume met 3,5% in de periode 2009-2012. Na 2012 staat het target voor de jaarlijkse productiegroei op 3%. De interessante combinatie van een lage waardering van het aandeel bij een attractief dividendrendement, laat ENI op het radarscherm van ABN Amro staan. De analisten van de bank handhaven het houdenadvies.