In december 2006 bereikte de VIX een dieptepunt voor enkele tientallen jaren onder het niveau van 10. Op dat moment bleven bewegingen in de Dow Jones meestal beperkt tot minder dan 100 punten op dagbasis.

Zo'n bewegingen worden als lage volatiliteit gekenmerkt. Een lage VIX wil echter ook zeggen dat de beleggers niet goed weten welke richting de beurskoersen gaan inslaan en zodoende niet weten of ze put- of call-opties moeten kopen.

Een lage volatiliteit op de beurzen hoeft echter niet noodzakelijk een koerspiek aan te geven, zoals vaak wordt gedacht. De fase van lage volatiliteit kan bovendien langer aanhouden dan gedacht.

Sommige analisten verwachten niettemin dat het sentiment wat kan verzwakken naarmate het resultatenseizoen verder opschiet. De verwachtingen wat betreft bedrijfsresutlaten zijn hooggespannen, zodat er alleszins ruimte blijft voor tegenvallers.

In december 2006 bereikte de VIX een dieptepunt voor enkele tientallen jaren onder het niveau van 10. Op dat moment bleven bewegingen in de Dow Jones meestal beperkt tot minder dan 100 punten op dagbasis. Zo'n bewegingen worden als lage volatiliteit gekenmerkt. Een lage VIX wil echter ook zeggen dat de beleggers niet goed weten welke richting de beurskoersen gaan inslaan en zodoende niet weten of ze put- of call-opties moeten kopen. Een lage volatiliteit op de beurzen hoeft echter niet noodzakelijk een koerspiek aan te geven, zoals vaak wordt gedacht. De fase van lage volatiliteit kan bovendien langer aanhouden dan gedacht. Sommige analisten verwachten niettemin dat het sentiment wat kan verzwakken naarmate het resultatenseizoen verder opschiet. De verwachtingen wat betreft bedrijfsresutlaten zijn hooggespannen, zodat er alleszins ruimte blijft voor tegenvallers.