De VIX staat dan ook op het laagste punt voor de afgelopen zes maanden. Sinds mei is de index met meer dan 20% gedaald, in zoverre dat de analisten er nog nauwelijks rekening mee houden.

Tim Freeman, head of U.S. equity derivative sales bij Capstone Global Markets, waarschuwt niettemin voor het laten verslappen van de aandacht. De VIX staat weliswaar laag, maar dat betekent niet dat alle gevaren zijn geweken.

De beleggers hebben er zich blijkbaar bij neergelegd dat het weinig zin heeft om de FED te bevechten. Bekeken over een langere termijn geeft de volatiliteit aan dat de financiële markten erg bezorgd blijven over een aantal structurele onevenwichten.

De VIX staat dan ook op het laagste punt voor de afgelopen zes maanden. Sinds mei is de index met meer dan 20% gedaald, in zoverre dat de analisten er nog nauwelijks rekening mee houden. Tim Freeman, head of U.S. equity derivative sales bij Capstone Global Markets, waarschuwt niettemin voor het laten verslappen van de aandacht. De VIX staat weliswaar laag, maar dat betekent niet dat alle gevaren zijn geweken. De beleggers hebben er zich blijkbaar bij neergelegd dat het weinig zin heeft om de FED te bevechten. Bekeken over een langere termijn geeft de volatiliteit aan dat de financiële markten erg bezorgd blijven over een aantal structurele onevenwichten.