De VIX staat momenteel relatief gezien laag, wat betekent dat we een vrij rustige periode op de beurzen beleven. Art Hogan, managing director en head of product strategy bij Lazard Capital Markets in New York, stelt dat dit betekent dat we ons in een rustige periode bevinden.

Aandelen zijn goedkoop, maar niemand wil nu kopen

Volgens Hogan zijn aandelen nu goedkoop, maar wil niemand ze kopen. Dat heeft op de eerste plaats te maken met een aantal onzekerheden.

Er kunnen vraagtekens worden gesteld bij de kwaliteit van de Amerikaanse kwartaalcijfers, terwijl ook de Europese schuldencrisis een remmend effect heeft.

De lage VIX kan echter ook te maken hebben met de geringe verhandelde volumes tijdens de zomerperiode. Tegen die achtergrond mag niet worden uitgesloten dat er momenteel sprake is van een stilte voor de storm. De VIX kan weer aantrekken wanneer de verhandelde volumes in de helft toenemen.

De VIX staat momenteel relatief gezien laag, wat betekent dat we een vrij rustige periode op de beurzen beleven. Art Hogan, managing director en head of product strategy bij Lazard Capital Markets in New York, stelt dat dit betekent dat we ons in een rustige periode bevinden. Aandelen zijn goedkoop, maar niemand wil nu kopen Volgens Hogan zijn aandelen nu goedkoop, maar wil niemand ze kopen. Dat heeft op de eerste plaats te maken met een aantal onzekerheden. Er kunnen vraagtekens worden gesteld bij de kwaliteit van de Amerikaanse kwartaalcijfers, terwijl ook de Europese schuldencrisis een remmend effect heeft. De lage VIX kan echter ook te maken hebben met de geringe verhandelde volumes tijdens de zomerperiode. Tegen die achtergrond mag niet worden uitgesloten dat er momenteel sprake is van een stilte voor de storm. De VIX kan weer aantrekken wanneer de verhandelde volumes in de helft toenemen.