Michelle Obama verklaarde op de democratische partijconventie dat haar man Barack de economie in de Verenigde Staten weer op de rails zal zetten wanneer hij in november wordt herkozen.

Het is echter niet duidelijk hoe hij dat wil doen. Ook zijn concurrent Mitt Romney heeft plannen om de economie te stimuleren, Romney beloofde 12 miljoen nieuwe jobs.

In afwachting dat de verkiezingsuitslag bekend is, kijkt iedereen naar de FED en naar de stimulerende maatregelen die de centrale bank mogelijk gaat aankondigen. Maar donderdag is het woord nu eerst aan de Europese Centrale Bank.

Lage stand VIX-index is verontrustend

Enigszins verontrustend voor Wall Street is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de lage stand van de VIX-index in de afgelopen maand.

De vorige dieptepunten op vergelijkbare lage waarderingen vielen samen met belangrijke toppen in de S&P 500 index in 2010, 2011 en eerder dit jaar.

De 'rising wedge' die zich sinds mei aftekent dwingt beleggers met een lange termijn beleggingshorizon het rode 120-daags gemiddelde (= 1367) in de gaten te houden.

Correcties boven een indexstand van 1367 zijn toegestaan, maar een slotkoers onder deze indexstand geven aanleiding om een voortzetting van de positieve tendens later dit jaar in twijfel te trekken.

Bij een correctie onder 1367 is tevens bijzondere aandacht vereist voor de stijgende steunlijn in de MSCI USD World index.

Michelle Obama verklaarde op de democratische partijconventie dat haar man Barack de economie in de Verenigde Staten weer op de rails zal zetten wanneer hij in november wordt herkozen. Het is echter niet duidelijk hoe hij dat wil doen. Ook zijn concurrent Mitt Romney heeft plannen om de economie te stimuleren, Romney beloofde 12 miljoen nieuwe jobs. In afwachting dat de verkiezingsuitslag bekend is, kijkt iedereen naar de FED en naar de stimulerende maatregelen die de centrale bank mogelijk gaat aankondigen. Maar donderdag is het woord nu eerst aan de Europese Centrale Bank. Lage stand VIX-index is verontrustend Enigszins verontrustend voor Wall Street is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de lage stand van de VIX-index in de afgelopen maand. De vorige dieptepunten op vergelijkbare lage waarderingen vielen samen met belangrijke toppen in de S&P 500 index in 2010, 2011 en eerder dit jaar. De 'rising wedge' die zich sinds mei aftekent dwingt beleggers met een lange termijn beleggingshorizon het rode 120-daags gemiddelde (= 1367) in de gaten te houden. Correcties boven een indexstand van 1367 zijn toegestaan, maar een slotkoers onder deze indexstand geven aanleiding om een voortzetting van de positieve tendens later dit jaar in twijfel te trekken. Bij een correctie onder 1367 is tevens bijzondere aandacht vereist voor de stijgende steunlijn in de MSCI USD World index.