Met name de financiële sector dreigt het kind van de rekening. Banken zien de winstgevendheid als gevolg van de lage rente onder druk komen te staan, terwijl verzekeringsmaatschappijen wanhopig op zoek zijn naar rendement in een omgeving van lage rentevoeten.

Anderzijds worden in sommige sectoren precies vanwege dat goedkoop geld zeepbellen geblazen. De vastgoedprijzen in de zeven grootste Duitse steden zijn dit jaar al met 9% gestegen, dit vanwege de wanhopige speurtocht van de beleggers naar rendement.

Met name de financiële sector dreigt het kind van de rekening. Banken zien de winstgevendheid als gevolg van de lage rente onder druk komen te staan, terwijl verzekeringsmaatschappijen wanhopig op zoek zijn naar rendement in een omgeving van lage rentevoeten. Anderzijds worden in sommige sectoren precies vanwege dat goedkoop geld zeepbellen geblazen. De vastgoedprijzen in de zeven grootste Duitse steden zijn dit jaar al met 9% gestegen, dit vanwege de wanhopige speurtocht van de beleggers naar rendement.