Het rendement op de Spaanse obligaties daalt opnieuw, dit in de hoop dat de Europese centrale bank nog meer inspanningen zal doen om de bedrijfsfinanciering te verzekeren.

Als het paard niet wil drinken ...Denk niet te snel dat professor Stefan Duchateau deze trouwe bondgenoot van de mensheid dan uit frustratie een schop zouden verkopen. Dat is alleszins tegen zijn principes, vooral dan wat betreft de economische mechanica die hij meent te onderkennen in deze situatie.

John Maynard Keynes gebruikte deze vergelijking veelvuldig om een monetaire context te illustreren waarbij de economie, ondanks de veelvuldig pogingen om haar van de nodige liquiditeiten te voorzien, weinig of geen indicaties vertoont om zich van de toegestopte middelen te bedienen om een hoger groeipad te gaan opzoeken.

Deze metafoor is helaas op pijnlijke wijze van toepassing op de huidige economische ontwikkeling in de eurozone. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het rendement op de Spaanse obligaties daalt opnieuw, dit in de hoop dat de Europese centrale bank nog meer inspanningen zal doen om de bedrijfsfinanciering te verzekeren. Als het paard niet wil drinken ...Denk niet te snel dat professor Stefan Duchateau deze trouwe bondgenoot van de mensheid dan uit frustratie een schop zouden verkopen. Dat is alleszins tegen zijn principes, vooral dan wat betreft de economische mechanica die hij meent te onderkennen in deze situatie. John Maynard Keynes gebruikte deze vergelijking veelvuldig om een monetaire context te illustreren waarbij de economie, ondanks de veelvuldig pogingen om haar van de nodige liquiditeiten te voorzien, weinig of geen indicaties vertoont om zich van de toegestopte middelen te bedienen om een hoger groeipad te gaan opzoeken. Deze metafoor is helaas op pijnlijke wijze van toepassing op de huidige economische ontwikkeling in de eurozone. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.