Verschillende landen met een gezonde AAA-rating hebben volop geld in het systeem gepompt, waardoor de verhouding tussen de schulden en het bruto binnenlands product sterk is gestegen. Een en ander is nog steeds het gevolg van de financiële crisis waar we in 2008 mee werden geconfronteerd.

Geef de voorkeur aan Amerikaanse, Mexicaanse en Braziliaanse staatsobligaties

Geef de voorkeur aan Amerikaanse, Mexicaanse en Braziliaanse staatsobligaties, zo luidt het advies dat de beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld geeft.

Over de komende jaren gaat zijn voorkeur uit naar obligaties met een middellange looptijd.

Volgens Gross heeft het monetair systeem het punt bereikt dat het niet langer meer efficiënt genoeg kan worden beheerd om de groei van de economie te promoten. Dat betekent dat we een zeer gevaarlijk punt hebben bereikt en dat waakzaamheid is geboden.

Verschillende landen met een gezonde AAA-rating hebben volop geld in het systeem gepompt, waardoor de verhouding tussen de schulden en het bruto binnenlands product sterk is gestegen. Een en ander is nog steeds het gevolg van de financiële crisis waar we in 2008 mee werden geconfronteerd. Geef de voorkeur aan Amerikaanse, Mexicaanse en Braziliaanse staatsobligaties Geef de voorkeur aan Amerikaanse, Mexicaanse en Braziliaanse staatsobligaties, zo luidt het advies dat de beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld geeft. Over de komende jaren gaat zijn voorkeur uit naar obligaties met een middellange looptijd. Volgens Gross heeft het monetair systeem het punt bereikt dat het niet langer meer efficiënt genoeg kan worden beheerd om de groei van de economie te promoten. Dat betekent dat we een zeer gevaarlijk punt hebben bereikt en dat waakzaamheid is geboden.