Deze fameuze lijst werd in oktober uitgelekt aan de Griekse media, ze bevatte de namen van ongeveer 2000 Grieken die een rekening zouden hebben bij de Zwitserse afdeling van HSBC.

Of met andere woorden: de Grieken in kwestie zouden de belastingen hebben ontdoken. Daar stopt het verhaal echter niet, want de media vroegen zich meteen af hoe het kwam dat het de vroegere minister van Financiën Evangelos Venizelos bijna twee jaar kostte om de lijst aan de politie te overhandigen.

Volgens sommige kranten zou Venizelos - een socialist en lid van de PASOK partij - bewust hebben geaarzeld om de lijst te overhandigen, want deze zou de naam van een aantal socialistische politici en hun familie bevatten. In dat geval zou er een nieuwe tijdbom kunnen ontploffen, want de hypocrisis van de Griekse politici zou eens te meer aan de kaak worden gesteld.

Deze fameuze lijst werd in oktober uitgelekt aan de Griekse media, ze bevatte de namen van ongeveer 2000 Grieken die een rekening zouden hebben bij de Zwitserse afdeling van HSBC. Of met andere woorden: de Grieken in kwestie zouden de belastingen hebben ontdoken. Daar stopt het verhaal echter niet, want de media vroegen zich meteen af hoe het kwam dat het de vroegere minister van Financiën Evangelos Venizelos bijna twee jaar kostte om de lijst aan de politie te overhandigen. Volgens sommige kranten zou Venizelos - een socialist en lid van de PASOK partij - bewust hebben geaarzeld om de lijst te overhandigen, want deze zou de naam van een aantal socialistische politici en hun familie bevatten. In dat geval zou er een nieuwe tijdbom kunnen ontploffen, want de hypocrisis van de Griekse politici zou eens te meer aan de kaak worden gesteld.