Dat geldt op de eerste plaats voor Duitsland, maar ook Frankrijk is er niet voor te vinden. De Franse minister van Financiën Christine Lagarde bevestigde onlangs nogmaals het standpunt van haar land.

Volgens Lagarde biedt de emissie van E-bonds geen enkel soelaas, zij vindt dat bij deze oplossing de kar voor het paard wordt gespannen. Eerst moet de economische politiek van de 17 landen uit de eurozone beter op elkaar afgestemd worden.

Lagarde is van mening dat Euro-obligaties de geloofwaardigheid van een aantal landen gaat ondergraven, zonder dat er echte oplossingen aangereikt worden. Deze obligaties zijn volgens Lagarde wel een mogelijkheid op de lange termijn.

Dat geldt op de eerste plaats voor Duitsland, maar ook Frankrijk is er niet voor te vinden. De Franse minister van Financiën Christine Lagarde bevestigde onlangs nogmaals het standpunt van haar land. Volgens Lagarde biedt de emissie van E-bonds geen enkel soelaas, zij vindt dat bij deze oplossing de kar voor het paard wordt gespannen. Eerst moet de economische politiek van de 17 landen uit de eurozone beter op elkaar afgestemd worden. Lagarde is van mening dat Euro-obligaties de geloofwaardigheid van een aantal landen gaat ondergraven, zonder dat er echte oplossingen aangereikt worden. Deze obligaties zijn volgens Lagarde wel een mogelijkheid op de lange termijn.