Staatsobligaties dekken momenteel de inflatie niet meer, bedrijfsobligaties doen dat wel nog en brengen dus effectief iets op.

Steven Boothe, portfolio manager bij T. Rowe Price, is van mening dat de markt in de Verenigde Staten in de komende weken tot aan Kerstmis nog zal worden overspoeld door bedrijfsobligaties. Dat heeft onder andere te maken met de onzekerheid over de fiscale klip.

Niemand durft namelijk te voorspellen hoe de fiscaliteit in de Verenigde Staten er volgend jaar zal uitzien, alleen staat vast dat die fiscaliteit zal stijgen.

Sommige bedrijven hebben zelfs bedrijfsobligaties uitgegeven om een extra dividend uit te keren, kwestie van de verwachte verhoging van de belasting op dividenden te snel af te zijn.

Staatsobligaties dekken momenteel de inflatie niet meer, bedrijfsobligaties doen dat wel nog en brengen dus effectief iets op. Steven Boothe, portfolio manager bij T. Rowe Price, is van mening dat de markt in de Verenigde Staten in de komende weken tot aan Kerstmis nog zal worden overspoeld door bedrijfsobligaties. Dat heeft onder andere te maken met de onzekerheid over de fiscale klip.Niemand durft namelijk te voorspellen hoe de fiscaliteit in de Verenigde Staten er volgend jaar zal uitzien, alleen staat vast dat die fiscaliteit zal stijgen. Sommige bedrijven hebben zelfs bedrijfsobligaties uitgegeven om een extra dividend uit te keren, kwestie van de verwachte verhoging van de belasting op dividenden te snel af te zijn.