De laatste week van het derde kwartaal start overigens met heel wat vraagtekens. Op de eerste plaats wordt gekeken naar Spanje, dat nog steeds geen officiële vraag om hulp heeft ingediend.

Het zou een knalprestatie zijn wanneer Madrid een dergelijk scenario kan vermijden, maar de kans is klein dit effectief ook zo zal zijn. Slecht nieuws was in ieder geval dat het tekort op de begroting dit jaar hoger dan verwacht zal uitkomen.

Worden consumenten eindelijk wat optimistischer?

De komende week blijft het volgens volgens ABN Amro verder nog rustig op het vlak van het bedrijfsnieuws. Op macro-economisch gebied zijn er wel interessante indicatoren te verwachten.

In zowel de Verenigde Staten als in Duitsland en de eurozone als geheel zullen gegevens bekend worden gemaakt over het consumentenvertrouwen in september.

Dat is overal nog steeds uitgesproken laag, maar gezien het verbeterende sentiment rondom de Europese schuldencrisis zou daar eindelijk wel eens verandering in kunnen komen.

Daarnaast zal vermoedelijk met veel belangstelling worden gekeken naar de Duitse Ifo-index, die inzicht geeft in de stemming onder Duitse ondernemers.

Tot slot komen er nieuwe gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt en meer gegevens over de Amerikaanse gezinsinkomens en -bestedingen.

De laatste week van het derde kwartaal start overigens met heel wat vraagtekens. Op de eerste plaats wordt gekeken naar Spanje, dat nog steeds geen officiële vraag om hulp heeft ingediend. Het zou een knalprestatie zijn wanneer Madrid een dergelijk scenario kan vermijden, maar de kans is klein dit effectief ook zo zal zijn. Slecht nieuws was in ieder geval dat het tekort op de begroting dit jaar hoger dan verwacht zal uitkomen.Worden consumenten eindelijk wat optimistischer? De komende week blijft het volgens volgens ABN Amro verder nog rustig op het vlak van het bedrijfsnieuws. Op macro-economisch gebied zijn er wel interessante indicatoren te verwachten. In zowel de Verenigde Staten als in Duitsland en de eurozone als geheel zullen gegevens bekend worden gemaakt over het consumentenvertrouwen in september. Dat is overal nog steeds uitgesproken laag, maar gezien het verbeterende sentiment rondom de Europese schuldencrisis zou daar eindelijk wel eens verandering in kunnen komen. Daarnaast zal vermoedelijk met veel belangstelling worden gekeken naar de Duitse Ifo-index, die inzicht geeft in de stemming onder Duitse ondernemers. Tot slot komen er nieuwe gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt en meer gegevens over de Amerikaanse gezinsinkomens en -bestedingen.