Het is voor deze kwartaalperiode de laatste dag dat het zo druk wordt, vanaf volgende week zal alle aandacht uitgaan naar de macro-economische indicatoren.

Op korte termijn gaat nu alle aandacht uit naar wat FED-voorzitter Ben Bernanke morgen in zijn Jackson Hole-toespraak gaat vertellen.

De analisten schatten de kans hoog in dat er vandaag op de Europese beurzen niet zo heel veel te beleven zal vallen. Op Wall Street bleven de koersen gisteren opnieuw ter plaatse trappelen.

Roland Smith aangeworven als Chief Executive Officer van Delhaize America

Delhaize maakte gisteren bekend dat Roland Smith werd aangeworven als Voorzitter en Chief Executive Officer van Delhaize America en Executive Vice President van Delhaize Groep, met ingang van 15 oktober 2012.

Roland Smith volgt Ronald C. Hodge op die 33 jaar lang voor de onderneming heeft gewerkt en, teneinde een vlotte overgang te verzekeren, een adviesfunctie bij Delhaize America zal behouden vooraleer hij later dit jaar met pensioen gaat.

Roland Smith, 57, brengt een uitzonderlijke ervaring en sterke achtergrond mee. Recentelijk was hij Voorzitter en Chief Executive Officer van The Wendy's Company en eerder nog Voorzitter en Chief Executive Officer van Wendy's/Arby's Group, Inc.

Eerder was Roland Smith CEO bij Triarc Companies, Inc., Arby's Restaurant Group, Inc., American Golf Corporation, National Golf Properties en AMF Bowling Worldwide, Inc.

Momenteel is Roland Smith directeur van The Wendy's Company, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Carmike Cinemas, Inc., nationale bestuurder van de Boys & Girls Clubs of America, nationaal executief lid van de Raad van Bestuur van de Boy Scouts of America en lid van de World Presidents' Organization International.

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Chief Executive Officer van Delhaize Groep, verklaarde: "Wij zijn uitermate blij dat Roland de volgende CEO van Delhaize America wordt en kijken er naar uit om hem te mogen verwelkomen binnen onze onderneming. Hij is een doorwinterde leider met een bewezen ervaring in het leiden van grote consumentenbedrijven, met merken nieuw leven in te blazen en het opdrijven van omzet- en winstgroei. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn achtergrond en ervaring de voortdurende transformatie van onze activiteiten in de V.S. zal versterken en versnellen."

Het is voor deze kwartaalperiode de laatste dag dat het zo druk wordt, vanaf volgende week zal alle aandacht uitgaan naar de macro-economische indicatoren. Op korte termijn gaat nu alle aandacht uit naar wat FED-voorzitter Ben Bernanke morgen in zijn Jackson Hole-toespraak gaat vertellen. De analisten schatten de kans hoog in dat er vandaag op de Europese beurzen niet zo heel veel te beleven zal vallen. Op Wall Street bleven de koersen gisteren opnieuw ter plaatse trappelen. Roland Smith aangeworven als Chief Executive Officer van Delhaize America Delhaize maakte gisteren bekend dat Roland Smith werd aangeworven als Voorzitter en Chief Executive Officer van Delhaize America en Executive Vice President van Delhaize Groep, met ingang van 15 oktober 2012. Roland Smith volgt Ronald C. Hodge op die 33 jaar lang voor de onderneming heeft gewerkt en, teneinde een vlotte overgang te verzekeren, een adviesfunctie bij Delhaize America zal behouden vooraleer hij later dit jaar met pensioen gaat. Roland Smith, 57, brengt een uitzonderlijke ervaring en sterke achtergrond mee. Recentelijk was hij Voorzitter en Chief Executive Officer van The Wendy's Company en eerder nog Voorzitter en Chief Executive Officer van Wendy's/Arby's Group, Inc. Eerder was Roland Smith CEO bij Triarc Companies, Inc., Arby's Restaurant Group, Inc., American Golf Corporation, National Golf Properties en AMF Bowling Worldwide, Inc. Momenteel is Roland Smith directeur van The Wendy's Company, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Carmike Cinemas, Inc., nationale bestuurder van de Boys & Girls Clubs of America, nationaal executief lid van de Raad van Bestuur van de Boy Scouts of America en lid van de World Presidents' Organization International. Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Chief Executive Officer van Delhaize Groep, verklaarde: "Wij zijn uitermate blij dat Roland de volgende CEO van Delhaize America wordt en kijken er naar uit om hem te mogen verwelkomen binnen onze onderneming. Hij is een doorwinterde leider met een bewezen ervaring in het leiden van grote consumentenbedrijven, met merken nieuw leven in te blazen en het opdrijven van omzet- en winstgroei. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn achtergrond en ervaring de voortdurende transformatie van onze activiteiten in de V.S. zal versterken en versnellen."