De productie zou volgens Deripaska met ongeveer 10% naar omlaag moeten om de markt weer in evenwicht te krijgen. Dat geldt voor verschillende grondstoffen, niet alleen voor aluminium. Ook bij staal, cement, nikkel enzovoort zou er sprake zijn van overcapaciteit.

De reden voor die overcapaciteit ligt volgens Deripaska voor de hand. Als gevolg van de economische crisis is er een wanverhouding ontstaan tussen vraag en aanbod. De vraag is teruggevallen, terwijl het aanbod zich nog steeds op het niveau van voor de crisis bevindt.

De productie zou volgens Deripaska met ongeveer 10% naar omlaag moeten om de markt weer in evenwicht te krijgen. Dat geldt voor verschillende grondstoffen, niet alleen voor aluminium. Ook bij staal, cement, nikkel enzovoort zou er sprake zijn van overcapaciteit. De reden voor die overcapaciteit ligt volgens Deripaska voor de hand. Als gevolg van de economische crisis is er een wanverhouding ontstaan tussen vraag en aanbod. De vraag is teruggevallen, terwijl het aanbod zich nog steeds op het niveau van voor de crisis bevindt.