Wie al jaren een Tak21-spaarverzekering heeft, is bij de huidige lage rente wellicht tevreden over het gegarandeerd rendement. Ongetwijfeld krijg je van je verzekeraar regelmatig voorstellen om naar een nieuw product te switchen. De reden is de hoge rente op de oude contracten.

Veel Belgen hebben een Tak 21-spaarverzekering. Die bestaat uit een gegarandeerd rendement en eventueel een bonus als het onderliggend fonds het goed doet. Sommigen krijgen op oude contracten nog een gegarandeerd rendement van 3,25 procent of meer. Als je een nieuw contract afsluit of bijstort in een bestaande spaarverzekering, krijg je momenteel slechts een gegarandeerd rendement van 1,5 procent of minder. Dit komt omdat de rente historisch laag staat.

De kans is reëel dat je eigen verzekeraar je probeert te overtuigen om te switchen naar een nieuwe tak 21 of een ander product. Nu is het zo dat de verzekeraars nog vastzitten aan heel wat 'oude' contracten met een gegarandeerd rendement tot soms 4,75 procent. Bij deze oude contracten wordt de rente vaak gegarandeerd tot het einde van de looptijd.

Het spreekt vanzelf dat dit een uitstekende zaak is voor jou als spaarder, maar niet voor jouw verzekeraar. Vandaar dat een verzekeraar je graag ziet overstappen naar een ander product en je zelfs graag fikse kortingen geeft op bijvoorbeeld de instapkosten. Denk echter goed na als je verzekeraar met "nieuwe voorstellen" afkomt. Doorgaans heb je er geen baat bij om te switchen en behoud je best de lopende tak 21. (JA)

Wie al jaren een Tak21-spaarverzekering heeft, is bij de huidige lage rente wellicht tevreden over het gegarandeerd rendement. Ongetwijfeld krijg je van je verzekeraar regelmatig voorstellen om naar een nieuw product te switchen. De reden is de hoge rente op de oude contracten.Veel Belgen hebben een Tak 21-spaarverzekering. Die bestaat uit een gegarandeerd rendement en eventueel een bonus als het onderliggend fonds het goed doet. Sommigen krijgen op oude contracten nog een gegarandeerd rendement van 3,25 procent of meer. Als je een nieuw contract afsluit of bijstort in een bestaande spaarverzekering, krijg je momenteel slechts een gegarandeerd rendement van 1,5 procent of minder. Dit komt omdat de rente historisch laag staat.De kans is reëel dat je eigen verzekeraar je probeert te overtuigen om te switchen naar een nieuwe tak 21 of een ander product. Nu is het zo dat de verzekeraars nog vastzitten aan heel wat 'oude' contracten met een gegarandeerd rendement tot soms 4,75 procent. Bij deze oude contracten wordt de rente vaak gegarandeerd tot het einde van de looptijd.Het spreekt vanzelf dat dit een uitstekende zaak is voor jou als spaarder, maar niet voor jouw verzekeraar. Vandaar dat een verzekeraar je graag ziet overstappen naar een ander product en je zelfs graag fikse kortingen geeft op bijvoorbeeld de instapkosten. Denk echter goed na als je verzekeraar met "nieuwe voorstellen" afkomt. Doorgaans heb je er geen baat bij om te switchen en behoud je best de lopende tak 21. (JA)