Steeds meer mijnbedrijven sluiten minder rendabele goudmijnen al over de wereld. Tegen de trend in heeft AngloGold Ashanti echter een verhoging van de productie van de Cresson Mine, de grootste mijn in de Amerikaanse staat Colorado, aangekondigd.

De mijn levert momenteel 200.000 troy ounce goud per jaar op en die productie zal worden opgetrokken tot 375.000 troy ounce per jaar. De exploitatie van Cresson blijft economisch verantwoord omdat de kostenstructuur relatief gezien laag is. AngloGold Ashanti heeft anderzijds wel de schrapping van het dividend aangekondigd in afwachting dat de marktomstandigheden verbeteren.

Steeds meer mijnbedrijven sluiten minder rendabele goudmijnen al over de wereld. Tegen de trend in heeft AngloGold Ashanti echter een verhoging van de productie van de Cresson Mine, de grootste mijn in de Amerikaanse staat Colorado, aangekondigd. De mijn levert momenteel 200.000 troy ounce goud per jaar op en die productie zal worden opgetrokken tot 375.000 troy ounce per jaar. De exploitatie van Cresson blijft economisch verantwoord omdat de kostenstructuur relatief gezien laag is. AngloGold Ashanti heeft anderzijds wel de schrapping van het dividend aangekondigd in afwachting dat de marktomstandigheden verbeteren.