Ze raden beleggers aan om een deel van de winst te nemen. Sinds ze de opinie voor het aandeel hebben verhoogd naar kopen is het bijna 50% in waarde gestegen.

Daarmee presteerde het bedrijf beter dan de Stoxx 600 en MSCI Europe Consumer Staples.

Potentiële tegenvallers liggen echter op de loer. Zo vecht rivaal Proctor & Gamble zich goed terug in de markt en heeft het bedrijf last van de sterke euro ten opzichte van de dollar.

Dat zet een rem op de winstgevendheid van L'Oréal in de Verenigde Staten.

In 2014 eindigt bovendien het stand-still agreement tussen de familie Bettencourt en het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé, beide grootaandeelhouders van L'Oreal.

L'Oréal kan Nestlé en/of de familie Bettencourt uitkopen, maar Nestlé kan L'Oréal ook volledig inlijven. De kans is echter groot dat Nestlé zijn belang afbouwt of geheel verkoopt. Dat kan een negatief effect hebben op de koers van L'Oreal.

De analisten van ABN Amro adviseren beleggers om een deel van de winst te nemen en verlagen de opinie voor het aandeel L'Oreal van Kopen naar houden. Het bedrijf komt op 11 februari met resultaten naar buiten.

Ze raden beleggers aan om een deel van de winst te nemen. Sinds ze de opinie voor het aandeel hebben verhoogd naar kopen is het bijna 50% in waarde gestegen. Daarmee presteerde het bedrijf beter dan de Stoxx 600 en MSCI Europe Consumer Staples. Potentiële tegenvallers liggen echter op de loer. Zo vecht rivaal Proctor & Gamble zich goed terug in de markt en heeft het bedrijf last van de sterke euro ten opzichte van de dollar. Dat zet een rem op de winstgevendheid van L'Oréal in de Verenigde Staten. In 2014 eindigt bovendien het stand-still agreement tussen de familie Bettencourt en het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé, beide grootaandeelhouders van L'Oreal. L'Oréal kan Nestlé en/of de familie Bettencourt uitkopen, maar Nestlé kan L'Oréal ook volledig inlijven. De kans is echter groot dat Nestlé zijn belang afbouwt of geheel verkoopt. Dat kan een negatief effect hebben op de koers van L'Oreal. De analisten van ABN Amro adviseren beleggers om een deel van de winst te nemen en verlagen de opinie voor het aandeel L'Oreal van Kopen naar houden. Het bedrijf komt op 11 februari met resultaten naar buiten.