Wel vormde de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma een positieve verrassing. volgens ABN Amro volgt L'Oreal met een koopadvies.

L'Oreal boekte in de eerste zes maanden van 2012 een omzet van EUR 11,21 miljard; dit is een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De brutomarges van het cosmeticaconcern daalden naar 71% en bleven daarmee achter bij de consensusverwachting (71,8%).

Ook de winst voor rente en belastingen (EBIT) viel enigszins tegen: EUR 1,90 miljard versus een door analisten geprognosticeerde winst van EUR 1,92 miljard. De winst per aandeel bedroeg EUR 2,75 (consensusverwachting: EUR 2,76).

Met betrekking tot heel 2012 herhaalde L'Oreal onlangs de eerder afgegeven prognose. Het bedrijf verwacht een groeipercentage neer te zullen zetten dat hoger ligt dan de 4% waar de mondiale cosmeticasector op rekent.

Tevens kondigde L'Oreal aan, tegen het einde van dit jaar een aandeleninkoopprogramma met een omvang van EUR 500 miljoen te zullen starten.

Cijfers kunnen op koers blijven wegen

Op korte termijn zullen de enigszins teleurstellende margecijfers van L'Oreal volgens ABN Amro wellicht meer impact op de aandelenkoers hebben dan de lancering van het aandeleninkoopprogramma.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige beleggers er nu voor kiezen om (een deel van de) winst te nemen op het aandeel L'Oreal.

Voor de langere termijn blijven de analisten van ABN Amro echter een positieve visie hanteren ten opzichte van L'Oreal. Het bedrijf is uitstekend vertegenwoordigd op de opkomende markten, beschikt over sterke merknamen en heeft een goede financiële positie (hetgeen mogelijkheden biedt tot verdere investeringen).

De koers van het aandeel L'Oreal staat op dit moment enigszins onder druk; ABN Amro beschouwt dit als een goede gelegenheid om in te stappen. Het koopadvies voor L'Oreal blijft dus van kracht.

Wel vormde de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma een positieve verrassing. volgens ABN Amro volgt L'Oreal met een koopadvies. L'Oreal boekte in de eerste zes maanden van 2012 een omzet van EUR 11,21 miljard; dit is een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De brutomarges van het cosmeticaconcern daalden naar 71% en bleven daarmee achter bij de consensusverwachting (71,8%). Ook de winst voor rente en belastingen (EBIT) viel enigszins tegen: EUR 1,90 miljard versus een door analisten geprognosticeerde winst van EUR 1,92 miljard. De winst per aandeel bedroeg EUR 2,75 (consensusverwachting: EUR 2,76). Met betrekking tot heel 2012 herhaalde L'Oreal onlangs de eerder afgegeven prognose. Het bedrijf verwacht een groeipercentage neer te zullen zetten dat hoger ligt dan de 4% waar de mondiale cosmeticasector op rekent. Tevens kondigde L'Oreal aan, tegen het einde van dit jaar een aandeleninkoopprogramma met een omvang van EUR 500 miljoen te zullen starten.Cijfers kunnen op koers blijven wegen Op korte termijn zullen de enigszins teleurstellende margecijfers van L'Oreal volgens ABN Amro wellicht meer impact op de aandelenkoers hebben dan de lancering van het aandeleninkoopprogramma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige beleggers er nu voor kiezen om (een deel van de) winst te nemen op het aandeel L'Oreal. Voor de langere termijn blijven de analisten van ABN Amro echter een positieve visie hanteren ten opzichte van L'Oreal. Het bedrijf is uitstekend vertegenwoordigd op de opkomende markten, beschikt over sterke merknamen en heeft een goede financiële positie (hetgeen mogelijkheden biedt tot verdere investeringen). De koers van het aandeel L'Oreal staat op dit moment enigszins onder druk; ABN Amro beschouwt dit als een goede gelegenheid om in te stappen. Het koopadvies voor L'Oreal blijft dus van kracht.