Het lijkt zelfs een kwestie van tijd alvorens we opnieuw in een grote crisis belanden. Volgens sommige economen zal de situatie zich in de komende maanden normaliseren, waardoor er mogelijk zelfs ruimte zou komen om ergens in de loop van volgend jaar de rente in de Verenigde Staten te verhogen.

Dat is echter buiten de waard gerekend, in dit geval de grote schuldenberg die we met ons meeslepen en die als een revolver op het hoofd van de economie gericht staat. De uitstaande schulden zullen niet zonder buitengewone maatregelen weggewerkt worden en die buitengewone maatregelen zullen op hun beurt een zware hypotheek op de economische groei leggen.

Het lijkt zelfs een kwestie van tijd alvorens we opnieuw in een grote crisis belanden. Volgens sommige economen zal de situatie zich in de komende maanden normaliseren, waardoor er mogelijk zelfs ruimte zou komen om ergens in de loop van volgend jaar de rente in de Verenigde Staten te verhogen. Dat is echter buiten de waard gerekend, in dit geval de grote schuldenberg die we met ons meeslepen en die als een revolver op het hoofd van de economie gericht staat. De uitstaande schulden zullen niet zonder buitengewone maatregelen weggewerkt worden en die buitengewone maatregelen zullen op hun beurt een zware hypotheek op de economische groei leggen.