Tijdens de decembermeeting stemde namelijk een meerderheid van de leden van de raad van bestuur van de ECB voor een rentedaling.

Die kwam er uiteindelijk niet, vermoedelijk omdat met name de Duitsers daar gekant tegen blijven. Duitsland heeft op de eerste plaats nog steeds oog en oor voor het inflatiegevaar.

Het Slovaaks lid van de ECB Jozef Makuch verklaarde na afloop van de meeting dat een rente-ingreep waarschijnlijk wordt wanneer de economische situatie niet verbetert.

Dergelijk scenario lijkt onwaarschijnlijk, zodat het slechts een kwestie van tijd lijkt alvorens de ECB de rente zal verlagen.

Tijdens de decembermeeting stemde namelijk een meerderheid van de leden van de raad van bestuur van de ECB voor een rentedaling. Die kwam er uiteindelijk niet, vermoedelijk omdat met name de Duitsers daar gekant tegen blijven. Duitsland heeft op de eerste plaats nog steeds oog en oor voor het inflatiegevaar. Het Slovaaks lid van de ECB Jozef Makuch verklaarde na afloop van de meeting dat een rente-ingreep waarschijnlijk wordt wanneer de economische situatie niet verbetert. Dergelijk scenario lijkt onwaarschijnlijk, zodat het slechts een kwestie van tijd lijkt alvorens de ECB de rente zal verlagen.