De totale schuld ten opzichte van het BNP is in landen als Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten nog altijd erg groot. In deze drie landen zijn de vooruitzichten bovendien verre van positief. Hetzelfde geldt ook voor Europa, waar de problemen in de periferie nog altijd niet zijn opgelost.

Bail-ins, zeg maar het aanslaan van het spaargeld, zijn waarschijnlijk wanneer er ergens banken dreigen om te vallen. Heel wat landen hebben al de BIS bail-in conventies ondertekend en beschikken niet over de middelen om de banken te redden. Beslag leggen op het geld van de depositohouders lijkt zo onvermijdelijk.

De totale schuld ten opzichte van het BNP is in landen als Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten nog altijd erg groot. In deze drie landen zijn de vooruitzichten bovendien verre van positief. Hetzelfde geldt ook voor Europa, waar de problemen in de periferie nog altijd niet zijn opgelost. Bail-ins, zeg maar het aanslaan van het spaargeld, zijn waarschijnlijk wanneer er ergens banken dreigen om te vallen. Heel wat landen hebben al de BIS bail-in conventies ondertekend en beschikken niet over de middelen om de banken te redden. Beslag leggen op het geld van de depositohouders lijkt zo onvermijdelijk.