Het uur van de waarheid breekt aan, want het economisch herstel dat Draghi vooropstelde, is tot dusver uitgebleven. Het probleem is dat de Europese banken, die nog steeds tot over de oren in de schulden steken, blijven weigeren om geld in de bedrijfswereld te pompen.

Volgens Draghi is gebrekkige kredietverstrekking de belangrijkste reden waarom de Europese economie niet aan snelheid kan winnen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de crisis in Europa weer opflakkert. Mogelijk breekt het uur van de waarheid aan wanneer de banken de stress tests moeten ondergaan.

Het uur van de waarheid breekt aan, want het economisch herstel dat Draghi vooropstelde, is tot dusver uitgebleven. Het probleem is dat de Europese banken, die nog steeds tot over de oren in de schulden steken, blijven weigeren om geld in de bedrijfswereld te pompen. Volgens Draghi is gebrekkige kredietverstrekking de belangrijkste reden waarom de Europese economie niet aan snelheid kan winnen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de crisis in Europa weer opflakkert. Mogelijk breekt het uur van de waarheid aan wanneer de banken de stress tests moeten ondergaan.