Bovendien waren er ook afschrijvingen op de beleggingsportefeuille noodzakelijk. Societe Generale verdiende nog €309 mln, tegenover €644 mln tijdens dezelfde periode van vorig jaar.

De resultaten waren beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een nettowinst van slechts €68 mln. Topman Frederic Oudea zei in een toelichting op de cijfers dat de bank zich wil focussen op het behoud van marktaandeel.

Societe Generale legde voor een totaal bedrag van €1,08 mrd aan provisies aan voor slechte kredieten, ten opzichte van €387 mln tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar. Ook het gemelde bedrag is kleiner dan verwacht, want de analisten hadden op €1,35 mrd gerekend.

Bovendien waren er ook afschrijvingen op de beleggingsportefeuille noodzakelijk. Societe Generale verdiende nog €309 mln, tegenover €644 mln tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De resultaten waren beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een nettowinst van slechts €68 mln. Topman Frederic Oudea zei in een toelichting op de cijfers dat de bank zich wil focussen op het behoud van marktaandeel. Societe Generale legde voor een totaal bedrag van €1,08 mrd aan provisies aan voor slechte kredieten, ten opzichte van €387 mln tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar. Ook het gemelde bedrag is kleiner dan verwacht, want de analisten hadden op €1,35 mrd gerekend.