De verkoop van vrije verkrijgbare medicijnen baart echter zorgen. ABN Amro handhaaft de waardering van USD 35 voor het aandeel.

In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder steeg de totale omzet met 3,2% en namen de operationele marges met 50 basispunten toe tot 5,4%.

Het aantal verkochte medicijnen op recept liet een toename zien met 8,7% (7,1% op basis van een gelijk aantal verkooppunten).

De verkopen van vrij verkrijgbare medicijnen bleven constant. Er bezochten 3,9% minder mensen de apotheken. Dat was een tegenvaller die de winstgevendheid onder druk zette.

ABN Amro zal er nauw op letten hoe het bezoek zich ontwikkelt de komende kwartalen.

De grootste apotheker van de Verenigde Staten heeft de verkoop van vrij verkrijgbare medicijnen nodig om de winstgevendheid op peil te houden op lange termijn. ABN Amro blijft neutraal.

De verkoop van vrije verkrijgbare medicijnen baart echter zorgen. ABN Amro handhaaft de waardering van USD 35 voor het aandeel. In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder steeg de totale omzet met 3,2% en namen de operationele marges met 50 basispunten toe tot 5,4%. Het aantal verkochte medicijnen op recept liet een toename zien met 8,7% (7,1% op basis van een gelijk aantal verkooppunten). De verkopen van vrij verkrijgbare medicijnen bleven constant. Er bezochten 3,9% minder mensen de apotheken. Dat was een tegenvaller die de winstgevendheid onder druk zette. ABN Amro zal er nauw op letten hoe het bezoek zich ontwikkelt de komende kwartalen. De grootste apotheker van de Verenigde Staten heeft de verkoop van vrij verkrijgbare medicijnen nodig om de winstgevendheid op peil te houden op lange termijn. ABN Amro blijft neutraal.