Kwartaal-op-kwartaal was er een daling die overeen kwam met typische seizoensgebondenheid, nadat de wereldwijde pc-markt tekenen van herstel vertoonde na tegenwind in de afgelopen kwartalen.

De omzet over het eerste kwartaal kwam uit op USD 12,8 miljard, een daling van 8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder maar 1 procent hoger in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar.

Het processorsegment behaalde een omzet van USD 7,9 miljard. Een afname van 8 procent tegenover het vierde kwartaal en een daling van 1 procent tegenover het eerste kwartaal in 2013.

Bij het onderdeel met serverprocessoractiviteiten kwam de verkoop uit op USD 3,1 miljard, een daling van 5 procent ten opzichte van een kwartaal eerder, maar een stijging van 11 procent ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar terug.

De jaar-op-jaargroei is bemoedigend, omdat serverchips op de lange termijn een belangrijke groeimotor voor Intel moeten zijn bij het uitbreiden van de cloud-infrastructuur.

Kwartaal-op-kwartaal was er een daling die overeen kwam met typische seizoensgebondenheid, nadat de wereldwijde pc-markt tekenen van herstel vertoonde na tegenwind in de afgelopen kwartalen. De omzet over het eerste kwartaal kwam uit op USD 12,8 miljard, een daling van 8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder maar 1 procent hoger in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar. Het processorsegment behaalde een omzet van USD 7,9 miljard. Een afname van 8 procent tegenover het vierde kwartaal en een daling van 1 procent tegenover het eerste kwartaal in 2013. Bij het onderdeel met serverprocessoractiviteiten kwam de verkoop uit op USD 3,1 miljard, een daling van 5 procent ten opzichte van een kwartaal eerder, maar een stijging van 11 procent ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar terug. De jaar-op-jaargroei is bemoedigend, omdat serverchips op de lange termijn een belangrijke groeimotor voor Intel moeten zijn bij het uitbreiden van de cloud-infrastructuur.