Europa bleef zwak, maar in Azië lag de groei op een goed niveau, stelt DSM. Caprolactam, de grondstof voor nylon, had last van lagere prijzen en hogere grondstofprijzen.

DSM stelt dat het Profit Improvement Programme op schema ligt en EUR 200-250 miljoen aan kostenbesparingen zal opleveren tot 2015. De verwachting dat dit jaar een ebitda van bijna EUR 1,4 miljard behaald zal worden, werd herhaald.

De kwartaalcijfers waren volgens verwachting. ABN Amro hanteert een houdadvies voor DSM, omdat de analisten van de bank voorzichtig zijn ten aanzien van de Europese markt en de ontwikkelingen in de Caprolactam-activiteiten.

Europa bleef zwak, maar in Azië lag de groei op een goed niveau, stelt DSM. Caprolactam, de grondstof voor nylon, had last van lagere prijzen en hogere grondstofprijzen. DSM stelt dat het Profit Improvement Programme op schema ligt en EUR 200-250 miljoen aan kostenbesparingen zal opleveren tot 2015. De verwachting dat dit jaar een ebitda van bijna EUR 1,4 miljard behaald zal worden, werd herhaald. De kwartaalcijfers waren volgens verwachting. ABN Amro hanteert een houdadvies voor DSM, omdat de analisten van de bank voorzichtig zijn ten aanzien van de Europese markt en de ontwikkelingen in de Caprolactam-activiteiten.