ABN Amro ziet de BNP als een van de sterkste en meest stabiele banken in Europa en zijn van plan om de schatting van de fair value van het aandeel licht opwaarts te herzien.

De resultaten van BNP Paribas waren over de verschillende segmenten redelijk in lijn met de verwachtingen. Bij de divisie retail banking vielen de operationele inkomsten iets terug: de winstgroei van 0,8% werd volledig teniet gedaan door de 1,6% stijging van de kosten.

De verliezen op kredieten groeiden met 1,2% (sequentieel) en 9,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit wordt onder andere veroorzaakt door een verzwakking in Frankrijk, een trend die in volgens ABN Amro niet snel zal omkeren, en door kredietverliezen in Italië.

Bij de afdeling Corporate en Investment Banking daalde de omzet voor belastingen met 38% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit werd veroorzaakt doordat de vastrentende-handelsactiviteiten fors minder winstgevend waren. Europese banken hebben, in tegenstelling tot Amerikaanse banken, niet kunnen profiteren van de rally in vastrentende effecten in het tweede kwartaal.

De kapitaalratio's van BNP Paribas liggen boven het gemiddelde. De bank rapporteerde een Basel III-ratio (hefboom) van 3,4%.

Sectorgenoten laten gemiddeld ratio's onder de 3% zien. Bovendien hoeft BNP Paribas geen kapitaal op te halen. Daarnaast voldoet BNP Paribas ook aan de volledige Basel III-eisen, met een ratio van 10,4%. ABN Amro is koper.

ABN Amro ziet de BNP als een van de sterkste en meest stabiele banken in Europa en zijn van plan om de schatting van de fair value van het aandeel licht opwaarts te herzien. De resultaten van BNP Paribas waren over de verschillende segmenten redelijk in lijn met de verwachtingen. Bij de divisie retail banking vielen de operationele inkomsten iets terug: de winstgroei van 0,8% werd volledig teniet gedaan door de 1,6% stijging van de kosten. De verliezen op kredieten groeiden met 1,2% (sequentieel) en 9,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit wordt onder andere veroorzaakt door een verzwakking in Frankrijk, een trend die in volgens ABN Amro niet snel zal omkeren, en door kredietverliezen in Italië. Bij de afdeling Corporate en Investment Banking daalde de omzet voor belastingen met 38% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit werd veroorzaakt doordat de vastrentende-handelsactiviteiten fors minder winstgevend waren. Europese banken hebben, in tegenstelling tot Amerikaanse banken, niet kunnen profiteren van de rally in vastrentende effecten in het tweede kwartaal. De kapitaalratio's van BNP Paribas liggen boven het gemiddelde. De bank rapporteerde een Basel III-ratio (hefboom) van 3,4%. Sectorgenoten laten gemiddeld ratio's onder de 3% zien. Bovendien hoeft BNP Paribas geen kapitaal op te halen. Daarnaast voldoet BNP Paribas ook aan de volledige Basel III-eisen, met een ratio van 10,4%. ABN Amro is koper.