De verwachtingen zijn over het algemeen hooggespannen. Christopher Verrone, chief market technician bij Strategas Research Partners, verwacht dat de kwartaalcijfers van de Amerikaanse bedrijven gemiddeld met 32% zijn gestegen.

Dat goede nieuws zit echter al minstens gedeeltelijk in de koersen verrekend. De S&P 500 is vanaf het jaardieptepunt met 26% gestegen, vanaf begin december is er sprake van een stijging met 9%.

Een factor die Verrone voorzichtig stemt, is dat de VIX zich op een dieptepunt voor de afgelopen twee jaar bevindt. Deze Put/Call ratio, ook wel Fear Factor genoemd, geldt meestal als een goede tegenindicator.

De verwachtingen zijn over het algemeen hooggespannen. Christopher Verrone, chief market technician bij Strategas Research Partners, verwacht dat de kwartaalcijfers van de Amerikaanse bedrijven gemiddeld met 32% zijn gestegen. Dat goede nieuws zit echter al minstens gedeeltelijk in de koersen verrekend. De S&P 500 is vanaf het jaardieptepunt met 26% gestegen, vanaf begin december is er sprake van een stijging met 9%. Een factor die Verrone voorzichtig stemt, is dat de VIX zich op een dieptepunt voor de afgelopen twee jaar bevindt. Deze Put/Call ratio, ook wel Fear Factor genoemd, geldt meestal als een goede tegenindicator.