Gisterenavond werd de spits afgebeten door Alcoa, de aluminiumproducent maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Die bleken voldoende goed om de koers van het aandeel fors hoger te sturen, Alcoa noteert ruim 3,50% hoger en krijgt de jaarpiek in het vizier.

Het management van Alcoa verwacht dat de consumptie van aluminium dit jaar met 7% zal toenemen, waarmee een eerder gegeven guidance werd herhaald. Ook vorig jaar steeg de consumptie van aluminium met 7%. De winst per aandeel bij Alcoa bedroeg 9 dollarcent, waar maar op 5 dollarcent was gerekend.

Gisterenavond werd de spits afgebeten door Alcoa, de aluminiumproducent maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Die bleken voldoende goed om de koers van het aandeel fors hoger te sturen, Alcoa noteert ruim 3,50% hoger en krijgt de jaarpiek in het vizier. Het management van Alcoa verwacht dat de consumptie van aluminium dit jaar met 7% zal toenemen, waarmee een eerder gegeven guidance werd herhaald. Ook vorig jaar steeg de consumptie van aluminium met 7%. De winst per aandeel bij Alcoa bedroeg 9 dollarcent, waar maar op 5 dollarcent was gerekend.