Maar blijkbaar ligt niemand nog echt wakker van het feit dat we tegen zo'n enorme berg schulden aankijken. De vrees voor een financiële ramp is al een tijdje naar de achtergrond verdrongen, wat onder andere blijkt uit het feit dat de Amerikaanse beurzen alsmaar nieuwe records neerzetten.

Het handhaven van de koersen op de beurs van Wall Streeft heeft echter een prijs. Die kostprijs om de aandelenkoersen stabiel te houden, wordt op 30.000 miljard dollar geraamd. Dat is bijna tweemaal het BBP van de Verenigde Staten en evenveel als de stijging van de schulden over de afgelopen zes jaar. Een kwart van de wereldschulden is in buitenlandse handen, zo blijkt.

Maar blijkbaar ligt niemand nog echt wakker van het feit dat we tegen zo'n enorme berg schulden aankijken. De vrees voor een financiële ramp is al een tijdje naar de achtergrond verdrongen, wat onder andere blijkt uit het feit dat de Amerikaanse beurzen alsmaar nieuwe records neerzetten. Het handhaven van de koersen op de beurs van Wall Streeft heeft echter een prijs. Die kostprijs om de aandelenkoersen stabiel te houden, wordt op 30.000 miljard dollar geraamd. Dat is bijna tweemaal het BBP van de Verenigde Staten en evenveel als de stijging van de schulden over de afgelopen zes jaar. Een kwart van de wereldschulden is in buitenlandse handen, zo blijkt.