Stockman geeft een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. De Amerikaanse economie is een zeepbel die door de centrale bank is geblazen door het op grote schaal toedienen van geld aan een infuus. Die zeepbel zal, zoals alle zeepbellen, vroeg of laat ontploffen.

Een exacte timing kan Stockman niet geven, het zou een kwestie van hooguit enkele jaren zijn. De politiek van monetaire verruiming heeft de beurs op Wall Street overspoeld met geld op een moment dat de Main Street economie zwak bleef. Dergelijke situatie is volgens Krugman op termijn niet houdbaar.

Stockman geeft een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. De Amerikaanse economie is een zeepbel die door de centrale bank is geblazen door het op grote schaal toedienen van geld aan een infuus. Die zeepbel zal, zoals alle zeepbellen, vroeg of laat ontploffen. Een exacte timing kan Stockman niet geven, het zou een kwestie van hooguit enkele jaren zijn. De politiek van monetaire verruiming heeft de beurs op Wall Street overspoeld met geld op een moment dat de Main Street economie zwak bleef. Dergelijke situatie is volgens Krugman op termijn niet houdbaar.