Daarmee werden de financiële markten totaal op het verkeerde been gezet want zowat iedereen had zijn geld ingezet op een afbouw van de inkoop van staatsobligaties met 10 tot 15 miljard dollar per maand. De FED blijft echter gewoon voor 85 miljard dollar obligaties inkopen.

Volgens Amit Kara van UBS is de tijd inderdaad voorbij dat we de centrale banken nog mogen geloven, om de simpele reden dat ze zelf ook niet meer weten wat ze nog moeten zeggen. De toekomstige acties van de centrale banken zijn zodoende meer dan ooit onvoorspelbaar in een wereld die steeds onzeker wordt.

Daarmee werden de financiële markten totaal op het verkeerde been gezet want zowat iedereen had zijn geld ingezet op een afbouw van de inkoop van staatsobligaties met 10 tot 15 miljard dollar per maand. De FED blijft echter gewoon voor 85 miljard dollar obligaties inkopen. Volgens Amit Kara van UBS is de tijd inderdaad voorbij dat we de centrale banken nog mogen geloven, om de simpele reden dat ze zelf ook niet meer weten wat ze nog moeten zeggen. De toekomstige acties van de centrale banken zijn zodoende meer dan ooit onvoorspelbaar in een wereld die steeds onzeker wordt.