Zelfs de rente op de Franse staatsobligaties bevindt zich op een recorddieptepunt, hoewel de economische situatie bij onze zuiderburen om te huilen is. Het rendement op Duitse staatsobligaties zakt steeds verder weg onder 1%. Ook in de Europese periferie blijven de rentevoeten dalen.

Kunnen de obligatiekoersen in Europa zo laag blijven? Volgens de meeste economen kan de situatie nog geruime tijd ongewijzigd blijven, maar naarmate de tijd verstrijkt zullen de risico's op een 'spike' in de rente toenemen. Een plotse en forse stijging van de rente zou in het slechtste geval tot een nieuwe crisissituatie kunnen leiden.

Zelfs de rente op de Franse staatsobligaties bevindt zich op een recorddieptepunt, hoewel de economische situatie bij onze zuiderburen om te huilen is. Het rendement op Duitse staatsobligaties zakt steeds verder weg onder 1%. Ook in de Europese periferie blijven de rentevoeten dalen. Kunnen de obligatiekoersen in Europa zo laag blijven? Volgens de meeste economen kan de situatie nog geruime tijd ongewijzigd blijven, maar naarmate de tijd verstrijkt zullen de risico's op een 'spike' in de rente toenemen. Een plotse en forse stijging van de rente zou in het slechtste geval tot een nieuwe crisissituatie kunnen leiden.