Vooral de publicatie van tegenvallende macro-economische indicatoren in China blijkt elke keer weer opnieuw op de goudprijs te wegen.

De aandelenkoersen op Wall Street stijgen, de dollar wordt sterker en de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties zijn weer onder 2% teruggevallen.

Tegen die achtergrond kan het moeilijk anders of de vraag naar goud daalt. Volgens BlackRock is er in de afgelopen 12 maanden 5,60 miljard dollar uit beleggingsfondsen die in goud beleggen gevloeid.

De CBOE Gold Index, een index die bestaat uit de aandelen van 12 bedrijven die hoofdzakelijk in goudmijnen en -productie beleggen, is dit jaar met 25% gedaald.

Technisch is er sprake van een oververkochte situatie, maar de vraag blijft tot waar een verwacht herstel kan reiken.

Vooral de publicatie van tegenvallende macro-economische indicatoren in China blijkt elke keer weer opnieuw op de goudprijs te wegen. De aandelenkoersen op Wall Street stijgen, de dollar wordt sterker en de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties zijn weer onder 2% teruggevallen. Tegen die achtergrond kan het moeilijk anders of de vraag naar goud daalt. Volgens BlackRock is er in de afgelopen 12 maanden 5,60 miljard dollar uit beleggingsfondsen die in goud beleggen gevloeid. De CBOE Gold Index, een index die bestaat uit de aandelen van 12 bedrijven die hoofdzakelijk in goudmijnen en -productie beleggen, is dit jaar met 25% gedaald. Technisch is er sprake van een oververkochte situatie, maar de vraag blijft tot waar een verwacht herstel kan reiken.