Vandaag vermelden we op Wall Street de cijfers van Kroger, Sycamore Networks en Brady, waarbuiten de agenda vrijwel leeg is. Ook in Europa en in het Verre Oosten valt er weinig of niets te melden. De beleggers gaan op de eerste plaats kijken of de financiële markten de opgaande trend kunnen vasthouden.

Daarnaast staan natuurlijk de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus in focus. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 120.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen, maar een verrassing in positieve zin valt nooit a priori uit te sluiten.

Europese vastgoedsector presteert beter dan beursgemiddelde

De Europese vastgoedsector heeft dit kalenderjaar volgens Theodoor Gilissen Bankiers relatief sterker gepresteerd dan de Europese aandelenindex.

Hoewel de opgaande trend intact is, wordt op weekbasis een relatief verkoopsignaal afgegeven.

Op wereldschaal blijkt overigens ook dat wereldwijd vastgoed verzwakt ten opzichte het edele metaal goud. In plaats van de weging in aandelen op te hogen in het kader van rendementsoptimalisatie lijkt een indirecte (her)belegging in een goud ETF meer voor de hand te liggen.

Vandaag vermelden we op Wall Street de cijfers van Kroger, Sycamore Networks en Brady, waarbuiten de agenda vrijwel leeg is. Ook in Europa en in het Verre Oosten valt er weinig of niets te melden. De beleggers gaan op de eerste plaats kijken of de financiële markten de opgaande trend kunnen vasthouden. Daarnaast staan natuurlijk de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus in focus. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 120.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen, maar een verrassing in positieve zin valt nooit a priori uit te sluiten.Europese vastgoedsector presteert beter dan beursgemiddelde De Europese vastgoedsector heeft dit kalenderjaar volgens Theodoor Gilissen Bankiers relatief sterker gepresteerd dan de Europese aandelenindex. Hoewel de opgaande trend intact is, wordt op weekbasis een relatief verkoopsignaal afgegeven. Op wereldschaal blijkt overigens ook dat wereldwijd vastgoed verzwakt ten opzichte het edele metaal goud. In plaats van de weging in aandelen op te hogen in het kader van rendementsoptimalisatie lijkt een indirecte (her)belegging in een goud ETF meer voor de hand te liggen.