Van een totale recuperatie van de geleden verliezen is echter totaal geen sprake. De winsten voor de belangrijkste indices variëren van een half tot iets meer dan een vol procent.

Nochtans zijn er ook een paar forse verliezers. Dat geldt op de eerste plaats voor Groupon, dat in reactie op de gisterenavond gepubliceerde cijfers de koers ziet kelderen. Anderzijds kan de koers van Apple, die in de afgelopen dagen onder druk stond, een behoorlijk herstel laten optekenen.

Amerikaanse olievoorraden weer lager

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 2 miljoen vaten is afgenomen naar 373,1 miljoen vaten.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde naar 7,9 miljoen vaten ruwe olie per dag tegenover 8,8 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken licht naar 87,3 procent tegenover 87,4 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine steeg met 0,9 miljoen vaten en de voorraad distillaten (o.a. stookolie en diesel) kwam op weekbasis 0,1 miljoen vaten lager uit.

Stookolie werd op weekbasis 4,2 procent goedkoper en loodvrije benzine moest 2,6 procent inleveren. De detailhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel daalden vrij sterk.

Een gallon diesel kostte nog 4,03 dollar tegenover 4,116 dollar en week eerder. De prijs van een gallon loodvrije benzine daalde naar 3,568 dollar tegenover 3,687 dollar een week eerder.

Van een totale recuperatie van de geleden verliezen is echter totaal geen sprake. De winsten voor de belangrijkste indices variëren van een half tot iets meer dan een vol procent. Nochtans zijn er ook een paar forse verliezers. Dat geldt op de eerste plaats voor Groupon, dat in reactie op de gisterenavond gepubliceerde cijfers de koers ziet kelderen. Anderzijds kan de koers van Apple, die in de afgelopen dagen onder druk stond, een behoorlijk herstel laten optekenen.Amerikaanse olievoorraden weer lager Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 2 miljoen vaten is afgenomen naar 373,1 miljoen vaten. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde naar 7,9 miljoen vaten ruwe olie per dag tegenover 8,8 miljoen vaten per dag een week eerder. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken licht naar 87,3 procent tegenover 87,4 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine steeg met 0,9 miljoen vaten en de voorraad distillaten (o.a. stookolie en diesel) kwam op weekbasis 0,1 miljoen vaten lager uit. Stookolie werd op weekbasis 4,2 procent goedkoper en loodvrije benzine moest 2,6 procent inleveren. De detailhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel daalden vrij sterk. Een gallon diesel kostte nog 4,03 dollar tegenover 4,116 dollar en week eerder. De prijs van een gallon loodvrije benzine daalde naar 3,568 dollar tegenover 3,687 dollar een week eerder.