De eerste reactie van de beleggers was in ieder geval positief, zowel de Hang Seng Index in Hong Kong als de Shanghai All Ordinary index schoten de lucht in. Het is echter nog te vroeg om al volop in Chinese aandelen te beleggen, zo denken de meeste analisten.

De hervormingen zullen slechts op langere termijn effect op de beurskoersen hebben. Bovendien worstelt China nog steeds met een aantal problemen waar dringend een oplossing voor moet geformuleerd worden. Maar de kansen zijn een stuk groter geworden dat China op termijn volwassen beurzen zal kennen.

De eerste reactie van de beleggers was in ieder geval positief, zowel de Hang Seng Index in Hong Kong als de Shanghai All Ordinary index schoten de lucht in. Het is echter nog te vroeg om al volop in Chinese aandelen te beleggen, zo denken de meeste analisten. De hervormingen zullen slechts op langere termijn effect op de beurskoersen hebben. Bovendien worstelt China nog steeds met een aantal problemen waar dringend een oplossing voor moet geformuleerd worden. Maar de kansen zijn een stuk groter geworden dat China op termijn volwassen beurzen zal kennen.