Of is dat toch niet het geval? De hedendaagse mens is een kuddedier, hij houdt van het veilig gevoel dat grote menigtes hem te bieden hebben. Maar ooit was anders, één van onze voorouders heeft ooit het initiatief genomen om uit Afrika weg te trekken en de rest van de wereld te verkennen.

Kuddegedrag leidt tot onevenwichten op de financiële markten, het verklaart onder andere waarom er regelmatig zeepbellen worden gevormd. Mogelijk moeten we toch tot de conclusie komen dat het blazen van zeepbellen een wezenlijk onderdeel van het menselijk gedrag is.

Of is dat toch niet het geval? De hedendaagse mens is een kuddedier, hij houdt van het veilig gevoel dat grote menigtes hem te bieden hebben. Maar ooit was anders, één van onze voorouders heeft ooit het initiatief genomen om uit Afrika weg te trekken en de rest van de wereld te verkennen. Kuddegedrag leidt tot onevenwichten op de financiële markten, het verklaart onder andere waarom er regelmatig zeepbellen worden gevormd. Mogelijk moeten we toch tot de conclusie komen dat het blazen van zeepbellen een wezenlijk onderdeel van het menselijk gedrag is.