Paul Krugman zegt niet verbaasd te zullen wanneer de wereldhandel nog dit jaar stabiliseert. Hetzelfde geldt voor de globale industriële productie, die in de komende twee maanden zelfs weer mag beginnen groeien.

Dat geldt op de eerste plaats voor Japan en de Verenigde Staten, maar ook in Europa behoort een economische stabilisatie tot de mogelijkheden. De Princeton professor en columnist voor The New York Times columnist waarschuwde voordien voor een situatie zoals in Japan in de jaren 90.

Paul Krugman had vanaf het begin scherpe kritiek op het plan van de Amerikaanse overheid om de banken ondersteunen door het overname van honderden miljoenen dollars aan giftige activa.

Hij gelooft echter niet dat de aanpak van Japan, een groei op basis van de export, nog gaat werken. De economische terugval overspande ditmaal de ganse wereld, niemand bleef gespaard.

Daarmee moet volgens Paul Krugman meteen ook de vraag naar de kracht van het komend herstel worden gesteld. Er is geen andere planeet waar mee handel kan worden gedreven. Hij spreekt in verband met de economische opleving dan ook vooral van hoop en niet van zekerheid.

Paul Krugman zegt niet verbaasd te zullen wanneer de wereldhandel nog dit jaar stabiliseert. Hetzelfde geldt voor de globale industriële productie, die in de komende twee maanden zelfs weer mag beginnen groeien. Dat geldt op de eerste plaats voor Japan en de Verenigde Staten, maar ook in Europa behoort een economische stabilisatie tot de mogelijkheden. De Princeton professor en columnist voor The New York Times columnist waarschuwde voordien voor een situatie zoals in Japan in de jaren 90. Paul Krugman had vanaf het begin scherpe kritiek op het plan van de Amerikaanse overheid om de banken ondersteunen door het overname van honderden miljoenen dollars aan giftige activa.Hij gelooft echter niet dat de aanpak van Japan, een groei op basis van de export, nog gaat werken. De economische terugval overspande ditmaal de ganse wereld, niemand bleef gespaard.Daarmee moet volgens Paul Krugman meteen ook de vraag naar de kracht van het komend herstel worden gesteld. Er is geen andere planeet waar mee handel kan worden gedreven. Hij spreekt in verband met de economische opleving dan ook vooral van hoop en niet van zekerheid.