De exit is in het belang van het land zelf, want in de euro blijven zou neerkomen op de keuze voor een ongelooflijk grote depressie die jarenlang kan aanslepen. Het zal namelijk een lange tijd vergen alvorens Cyprus in staat zal zijn om een eigen exporteconomie op te bouwen.

Het economisch profiel van Cyprus is namelijk weinig hoopgevend. Het betreft een sterk open economie, met eigenlijk maar twee sterke punten.

Dat zijn dan respectievelijk de bankensector en het toerisme. Eén van die twee zal verdwijnen, het toerisme alleen zal het tij niet kunnen keren.

De exit is in het belang van het land zelf, want in de euro blijven zou neerkomen op de keuze voor een ongelooflijk grote depressie die jarenlang kan aanslepen. Het zal namelijk een lange tijd vergen alvorens Cyprus in staat zal zijn om een eigen exporteconomie op te bouwen. Het economisch profiel van Cyprus is namelijk weinig hoopgevend. Het betreft een sterk open economie, met eigenlijk maar twee sterke punten. Dat zijn dan respectievelijk de bankensector en het toerisme. Eén van die twee zal verdwijnen, het toerisme alleen zal het tij niet kunnen keren.