Volgens Krugman is de situatie zo ernstig dat zich een nieuwe crisis dreigt te voltrekken. Hij is daar niet voor 100% zeker van, maar blijft toch op zijn hoede voor wat er te gebeuren staat. Krugman maakt zich vooral zorgen over de schulden die de huisgezinnen in Denemarken en Zweden hebben aangegaan.

In Denemarken zijn de consumenten de banken een bedrag schuldig dat overeenstemt met 321% van de beschikbare inkomens. In Zweden ligt die schuldengraad in de buurt van 180%. Ook Noorwegen kijkt tegen een schuldengraad van 200%, maar beschikt anderzijds over grote inkomsten die het probleem van de schulden minder urgent maakt.

Volgens Krugman is de situatie zo ernstig dat zich een nieuwe crisis dreigt te voltrekken. Hij is daar niet voor 100% zeker van, maar blijft toch op zijn hoede voor wat er te gebeuren staat. Krugman maakt zich vooral zorgen over de schulden die de huisgezinnen in Denemarken en Zweden hebben aangegaan. In Denemarken zijn de consumenten de banken een bedrag schuldig dat overeenstemt met 321% van de beschikbare inkomens. In Zweden ligt die schuldengraad in de buurt van 180%. Ook Noorwegen kijkt tegen een schuldengraad van 200%, maar beschikt anderzijds over grote inkomsten die het probleem van de schulden minder urgent maakt.