Michalis Persianis, economics editor bij kathimerini.gr, is echter van mening dat Krugman pure onzin verkoopt. Er is namelijk één zaak waar de Amerikaan geen rekening mee heeft gehouden en dat is dat Cyprus een pure importeconomie is. Zowat alles moet het eiland importeren.

Dat geldt voor staal, dat geldt voor meststoffen, dat geldt voor computers en ga zo maar door. Zowel grondstoffen als halfafgewerkte als afgewerke producten als kapitaalgoederen worden geïmporteerd. Die import wordt bijna onbetaalbaar wanneer Cyprus uit de eurozone wordt geduwd.

Michalis Persianis, economics editor bij kathimerini.gr, is echter van mening dat Krugman pure onzin verkoopt. Er is namelijk één zaak waar de Amerikaan geen rekening mee heeft gehouden en dat is dat Cyprus een pure importeconomie is. Zowat alles moet het eiland importeren. Dat geldt voor staal, dat geldt voor meststoffen, dat geldt voor computers en ga zo maar door. Zowel grondstoffen als halfafgewerkte als afgewerke producten als kapitaalgoederen worden geïmporteerd. Die import wordt bijna onbetaalbaar wanneer Cyprus uit de eurozone wordt geduwd.