"Het lijkt er op dat de markten rekening houden met een snel herstel, ze lijken te denken dat het om een V-vormige recessie gaat, maar dat is volgens mij zeer onwaarschijnlijk", aldus Krugman. "De markten lijken er van uit te gaan dat het om een gewone recessie gaat, maar dat is het niet".


Krugman zit daarmee op dezelfde golflente als Nouriel Roubini die eerder al opriep tot meer voorzichtigheid als het over de vooruitzichten gaat.


Volgens Krugman lijkt men er bij de verschillende maatregelen om de economie te ondersteunen van uit te gaan dat ze slechts voor een beperkte tijd nodig zullen zijn, dat de recessie niet lang zal duren, "maar alles wijst er op dat dit verkeerd is, dat we voor een lange periode van zwakke groei staan".

"Het lijkt er op dat de markten rekening houden met een snel herstel, ze lijken te denken dat het om een V-vormige recessie gaat, maar dat is volgens mij zeer onwaarschijnlijk", aldus Krugman. "De markten lijken er van uit te gaan dat het om een gewone recessie gaat, maar dat is het niet". Krugman zit daarmee op dezelfde golflente als Nouriel Roubini die eerder al opriep tot meer voorzichtigheid als het over de vooruitzichten gaat. Volgens Krugman lijkt men er bij de verschillende maatregelen om de economie te ondersteunen van uit te gaan dat ze slechts voor een beperkte tijd nodig zullen zijn, dat de recessie niet lang zal duren, "maar alles wijst er op dat dit verkeerd is, dat we voor een lange periode van zwakke groei staan".