Farage heeft gelijk gekregen, want de Kroatische export is met 11% gedaald sinds het EU-lidmaatschap. Alleen al in augustus werd een daling van de export met 50% opgetekend. Over de eerste acht maanden van dit jaar daalde de export met 6,20% tegenover 2012.

De reden voor deze daling moet worden gezocht bij de toegenomen concurrentie als gevolg van het EU-lidmaatschap. Bovendien gingen de voordelen verloren die waren verbonden aan het lidmaatschap van het Central European Free Trade Agreement (CEFTA).

Farage heeft gelijk gekregen, want de Kroatische export is met 11% gedaald sinds het EU-lidmaatschap. Alleen al in augustus werd een daling van de export met 50% opgetekend. Over de eerste acht maanden van dit jaar daalde de export met 6,20% tegenover 2012. De reden voor deze daling moet worden gezocht bij de toegenomen concurrentie als gevolg van het EU-lidmaatschap. Bovendien gingen de voordelen verloren die waren verbonden aan het lidmaatschap van het Central European Free Trade Agreement (CEFTA).