Maar dit maakte niet uit, volgens Franck Dixmier, Chief Investment Officer Europe Fixed Income bij Allianz Global Investors,. Frankrijk kon zich nooit eerder tegen zulke gunstige voorwaarden herfinancieren en de 5-jaarsspread ten opzichte van Duitsland daalde naar 18 basispunten.

Wat zijn de gevolgen voor een beleggingsstrategie? Ten eerste gaat Dixmier er vanuit dat het huidige klimaat de komende maanden waarschijnlijk niet zal veranderen terwijl de zoektocht naar yield de spread-producten, inclusief de staatsobligaties uit de periferie, omhoog zal stuwen.

Wat betreft risico adviseert Dixmier om uit te kijken voor het 'ketchup effect' - als de geaccumuleerde druk resulteert in een plotseling spurt. Zover is het nog niet. Maar ook als dit gevaar niet direct aanwezig is moeten dit soort staartrisico's worden afgedekt via opties; een goedkope methode gezien de lage volatiliteit.

Maar dit maakte niet uit, volgens Franck Dixmier, Chief Investment Officer Europe Fixed Income bij Allianz Global Investors,. Frankrijk kon zich nooit eerder tegen zulke gunstige voorwaarden herfinancieren en de 5-jaarsspread ten opzichte van Duitsland daalde naar 18 basispunten. Wat zijn de gevolgen voor een beleggingsstrategie? Ten eerste gaat Dixmier er vanuit dat het huidige klimaat de komende maanden waarschijnlijk niet zal veranderen terwijl de zoektocht naar yield de spread-producten, inclusief de staatsobligaties uit de periferie, omhoog zal stuwen. Wat betreft risico adviseert Dixmier om uit te kijken voor het 'ketchup effect' - als de geaccumuleerde druk resulteert in een plotseling spurt. Zover is het nog niet. Maar ook als dit gevaar niet direct aanwezig is moeten dit soort staartrisico's worden afgedekt via opties; een goedkope methode gezien de lage volatiliteit.