Bij de Bank of Israel is gouverneur Stanley Fischer, in de periode 1988-1990 hoofdeconoom bij de Wereldbank, een voorstander van de politiek van monetaire verruiming. Volgens Fischer moet de voorkeur worden gegeven aan scenario A.

Dat scenario bestaat uit een snellere economische groei en een wat zwakkere dollar. Wat door Fischer scenario B wordt genoemd, is een tragere economische groei en een sterkere dollar.

Het is vanzelfsprekend een vervelende zaak dat de dollar verzwakt, maar dat is niet het belangrijkste mikpunt van de Amerikaanse centrale bank. Bovendien zal de dollar vanzelf opnieuw sterker worden wanneer de VS-economie weer groeit.

Bij de Bank of Israel is gouverneur Stanley Fischer, in de periode 1988-1990 hoofdeconoom bij de Wereldbank, een voorstander van de politiek van monetaire verruiming. Volgens Fischer moet de voorkeur worden gegeven aan scenario A. Dat scenario bestaat uit een snellere economische groei en een wat zwakkere dollar. Wat door Fischer scenario B wordt genoemd, is een tragere economische groei en een sterkere dollar. Het is vanzelfsprekend een vervelende zaak dat de dollar verzwakt, maar dat is niet het belangrijkste mikpunt van de Amerikaanse centrale bank. Bovendien zal de dollar vanzelf opnieuw sterker worden wanneer de VS-economie weer groeit.