Deceuninck behaalde tijdens het derde kwartaal 2009 een geconsolideerde omzet van 139 miljoen euro tegenover 177 miljoen euro een jaar voordien.

Het verkochte volume daalt met 17,3%; de valuta en de product/prijsmix hebben een impact van respectievelijk -5,2% en +1,1%.

De volumedaling ligt in lijn met de daling tijdens het tweede kwartaal, wat de eerder gegeven indicaties bevestigt dat de volumedaling een bodem heeft bereikt. Deceuninck verwacht dat de omzet zich op dit niveau verder zal stabiliseren.

Kristof De Graeve (SG Private Banking): "Ik zie op het eerste gezicht geen verrassingen bij Deceuninck. Beter hadden we moeilijk kunnen verwachten gezien de de economische omgeving. Vooruitzichten geven ze eigenlijk ook niet, wat evenmin als een verrassing kan worden beschouwd. Het derde kwartaal was zwak, het vierde zal eveneens zwak zijn. Het belangrijkste is dat de operationele herstructurering op schema ligt. De schuldenafbouw is nu prioritair. Ik heb nog steeds een koopadvies voor het aandeel. De producten zijn er, de markten zijn er en de financiële situatie is opgeklaard. Ik ga er van uit dat Deceuninck alles te boven zal komen, het herstelpotentieel bij het bedrijf kan dan ook groot zijn."

Deceuninck behaalde tijdens het derde kwartaal 2009 een geconsolideerde omzet van 139 miljoen euro tegenover 177 miljoen euro een jaar voordien. Het verkochte volume daalt met 17,3%; de valuta en de product/prijsmix hebben een impact van respectievelijk -5,2% en +1,1%. De volumedaling ligt in lijn met de daling tijdens het tweede kwartaal, wat de eerder gegeven indicaties bevestigt dat de volumedaling een bodem heeft bereikt. Deceuninck verwacht dat de omzet zich op dit niveau verder zal stabiliseren. Kristof De Graeve (SG Private Banking): "Ik zie op het eerste gezicht geen verrassingen bij Deceuninck. Beter hadden we moeilijk kunnen verwachten gezien de de economische omgeving. Vooruitzichten geven ze eigenlijk ook niet, wat evenmin als een verrassing kan worden beschouwd. Het derde kwartaal was zwak, het vierde zal eveneens zwak zijn. Het belangrijkste is dat de operationele herstructurering op schema ligt. De schuldenafbouw is nu prioritair. Ik heb nog steeds een koopadvies voor het aandeel. De producten zijn er, de markten zijn er en de financiële situatie is opgeklaard. Ik ga er van uit dat Deceuninck alles te boven zal komen, het herstelpotentieel bij het bedrijf kan dan ook groot zijn."