In het afgelopen vierde kwartaal daalde de Japanse economie met 1,1%, terwijl die van China met 9,8% was gestegen. De krimp in Japan - de eerste in vijf kwartalen - viel beleggers mee en de Japanse beurs zette de opmars van afgelopen week voort.

Ook de Chinese Shanghai Composite startte de week sterk met een stijging van 2,2%. China heeft vorige week op de eerste dag na het Chinese Nieuwjaar voor de derde keer op rij de rente verhoogd.

Met een renteniveau van ca 6%, een groei van bijna 10% en een inflatie van 5% lijkt China volgens Theodoor Gilissen Bankiers slechts voorzichtig de groei af te remmen en neemt het land wel maatregelen in onder andere oplopende reserveverplichtingen voor de banken.

In het afgelopen vierde kwartaal daalde de Japanse economie met 1,1%, terwijl die van China met 9,8% was gestegen. De krimp in Japan - de eerste in vijf kwartalen - viel beleggers mee en de Japanse beurs zette de opmars van afgelopen week voort. Ook de Chinese Shanghai Composite startte de week sterk met een stijging van 2,2%. China heeft vorige week op de eerste dag na het Chinese Nieuwjaar voor de derde keer op rij de rente verhoogd. Met een renteniveau van ca 6%, een groei van bijna 10% en een inflatie van 5% lijkt China volgens Theodoor Gilissen Bankiers slechts voorzichtig de groei af te remmen en neemt het land wel maatregelen in onder andere oplopende reserveverplichtingen voor de banken.