In verband met een mogelijke escalatie van het conflict in de Krim wordt nu al openlijk van een heruitgave van de Koude Oorlog gesproken. Een dergelijke vorm van oorlog zou er kunnen komen wanneer de verhoudingen tussen Rusland en de rest van de wereld nog veel slechter worden.

De Krimaffaire kan zware gevolgen hebben voor de Europese economie, nog afgezien van een mogelijk dichtdraaien van de gaskraan die naar Europa loopt. Rusland is voor landen nog steeds een belangrijke handelspartner, het land is goed voor ongeveer 0,60% van het Europees BBP.

In verband met een mogelijke escalatie van het conflict in de Krim wordt nu al openlijk van een heruitgave van de Koude Oorlog gesproken. Een dergelijke vorm van oorlog zou er kunnen komen wanneer de verhoudingen tussen Rusland en de rest van de wereld nog veel slechter worden. De Krimaffaire kan zware gevolgen hebben voor de Europese economie, nog afgezien van een mogelijk dichtdraaien van de gaskraan die naar Europa loopt. Rusland is voor landen nog steeds een belangrijke handelspartner, het land is goed voor ongeveer 0,60% van het Europees BBP.